Middag
Middag
– en symfoni av smaker og farger
Middag
Middag
– en symfoni av smaker og farger
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Middags a la carte

På Lodgen Spiseri serverer vi klassiske retter med en moderne vri. Vi bruker skandinaviske råvare og samarbeider tett med lokale produsenter i Hemsedal.

Vår ambisjon er at hver rett skal være en liten overraskelse.

Mange spør oss hva vi vil anbefale? Hele menyen selvsagt, vi har lagt mye arbeid i alle rettene. Her er et lite utvalg av rettene vi er stolte av:

Introduksjon

Forretter

  • Elg tartar

    Syltet sopp, ferskost m. trøffel, krispig surdeig & tyttebær.

    • hvetemel
    • melk
    • sennep
    159,-
  • Ørret tataki

    Med dill- og pepperot emulsjon, syltet fennikel, ørretrogn, sprø purre.

    • egg
    • fisk
    • sennep
    159,-
  • Knutekåls blomst

    Fylt med ingefærskrem. Serveres med kålbuljong, jordskokkpuré, grønnkål og jordskokkchips.

    • melk
    139,-

Hovedretter

  • Grillet Storfe ytrefilet

    Ristede poteter, sauterte grønnsaker, ingefærssyltede cherrytomater og béarnaisesaus.

    • egg
    299,-
  • Smørstekt Skrei

    Med sprøstekt spekeskinke fra Hemsedal, ristet grønnkål. Serveres med brunet smør med kvist tomater, rødløk og potetstappe.

    • fisk
    • melk
    319,-
  • Variasjon av hjort

    Hjorteflatbiff og lokalprodusert hjortepølse med einebær og timian. Serveres med ristet og langtidsbakt sellerirot, potetstappe, rødvinssaus og tyttebær.

    • melk
    • selleri
    • soya
    319,-
  • Nose to tail plate

    Langtidsstekt & lettrøkt svineknoke m. bbq glace, krydret fjellgrispølse & svor fra Valdres. Søtpotet strips, kål- & eplesaute, béarnaisesaus & bbq saus. Toppet m. ingefærsglasert popcorn.

    • egg
    • selleri
    • soya
    299,-
  • Langtidsbakt sellerirot

    Ristede beter, gulrøtter og grønnkål. Toppes med gremolata, parmesan og ristede mandler.

    • melk
    • selleri
    • mandel
    289,-

Pizza Rosso

  • Margherita

    Toppes med fersk basilikum. (Veggie / Vegan)

    • hvetemel
    • melk
    159,-
  • Milo’s

    Toppes med skinke og ananas.

    • hvetemel
    • melk
    179,-
  • Pepperoni

    Toppes med pepperoni.

    • hvetemel
    • melk
    189,-
  • Vegan

    Marinert artiskokk, grillet paprika, løk, sopp og vegansk ost. Toppes med ruccola.

    • hvetemel
    189,-
  • Parma

    Toppes med lokal produsert spekeskinke, ruccola, tomat, oliven salat og basilikum.

    • hvetemel
    • melk
    209,-
  • Vilden

    Med timian- og hvitløksmarinert viltkjøtt, sopp, Himmelspannetost, rødløk og tyttebær. Serveres med pepperrotsrømme ved siden av.

    • hvetemel
    • melk
    • sennep
    • soya
    229,-
  • Gourmet

    150g okse indrefilet, karamelliseret løk, trøffel bearnaise. Toppes med ruccola og cherrytomat.

    • egg
    • hvetemel
    • melk
    239,-

Pizza Blanco

  • Caprese

    Toppes etter bakning med cherrytomater, fersk mozzarella, store kapers, fersk basilikum, ruccola, olivenolje og ristet svartpepper.

    • hvetemel
    • melk
    209,-
  • Fennikel salami

    Toppes med fennikel salami, ruccola, sopp og trøffelolje.

    • hvetemel
    • melk
    219,-
  • Piglet

    Svinebog som er saltet, langtidskokt og deretter hjemmerøkt. Med syltede epler, rødløk. Serveres med grov sennepsdressing.

    • hvetemel
    • melk
    • sennep
    229,-
  • Alva’s

    Spinat, spekeskinke, balsamicoreduksjon, valnøtter, parmesan, hvitløkschips.

    • hvetemel
    • melk
    • notter
    209,-

Desserter

  • Blåbærsuppe

    Med brunostrøre, ristede mandler, krispig søte tynnbrød.

    • melk
    • mandel
    139,-
  • Eple trifili

    Vaniljekrem, mandler, karamellsaus og kjeks.

    • egg
    • hvetemel
    • melk
    • mandel
    139,-
  • Norske oste

    Tre varianter etter kokkens valg. Serveres med tomat-og fennikel marmelade, tynnbrød og saltede valnøtter

    • hvetemel
    • melk
    • valnotter
    169,-